Regio Zwolle Congres 2018: Technologisering als kans!

27 December 2018

Donderdagmiddag 13 december werd het Regio Zwolle Congres in het Theater De Spiegel gehouden. Het thema wat tijdens het congres centraal stond was de maatschappelijke gevolgen van technologische ontwikkelingen.  Onder leiding van Jort Kelder spraken Frits van Hout (CSO, ASML), Ferenc van Damme (Participation and Communications strategist, Provincie Overijssel), Arend van der Sluis (Chairman Of The Board Of Directors, ITM-Group) en Herman Tuininga (director, SallandElectronics). Zowel vanuit het oogpunt van het bedrijfsleven als de landelijke overheid werden verschillende talks gehouden.

Herman Tuininga sprak over de vierde industriële revolutie waarin waarin industrieën en mensen probleemloos met elkaar in verbinding staan. Tevens werd vooruitgekeken naar de komende jaren waarin de digitale revolutie zich sterk zal doorzetten. Ter afsluiting werd een oproep gedaan aan ondernemers in de regio Zwolle om technologie te omarmen, de samenwerking met elkaar aan te gaan om zo de kansen van die digitale revolutie te benutten.

Naast de talks werd de Regio Zwolle Monitor gepresenteerd. Deze monitor beschrijft aan de hand van cijfers en statistieken de economische ontwikkeling van de Regio Zwolle. Aansluitend werd de Starter en Ondernemer van het Jaar gekozen. Annelies Maas en Roland Kortenhorst (Medical Precision) en Johan van Marle (Uitgekookt); van harte gefeliciteerd!

 

SallandElectronics kijkt terug op een geslaagd Regio Zwolle Congres 2018 met meer dan 900 deelnemers! Benieuwd naar een sfeerimpressie? Klik op de onderstaande video: