Projecten

De slimme bureaustoel

Nieuws maart 2014

BMA Ergonomics wint prestigieuze designprijs Red Dot Award

Zwolle, 20 maart 2014 - Het Zwolse BMA Ergonomics, leverancier van ergonomische kantoorstoelen, heeft de prestigieuze Red Dot Product Design Award 2014 gewonnen voor de slimme bureaustoel Axia 2.0. In de afgelopen maanden is de stoel uitgebreid getest en beoordeeld door een internationale jury van 40 experts van het Design Zentrum NordRhein Westfalen e.V. Zij kenden de Axia 2.0 in zijn categorie de hoogste waardering toe: Best of the Best. Deze classificatie wordt alleen toegekend aan producten met een ontwerp dat zo innovatief en grensverleggend is dat het mag worden beschouwd als een nieuwe standaard.

De slimme bureaustoel

De slimme bureaustoel is uitgerust met sensoren en elektronica om te meten of de gebruiker goed zit. Sensoren in het rug- en zitdeel meten op verschillende posities de druk. Slimme software bepaalt aan de hand van software algoritmes of een gebruiker van de stoel ergomisch verantwoord zit. De algoritmes zijn met behulp van de TU Delft afdeling Applied Ergonomics and Design ontwikkeld. Een trilmotor is aangebracht om de gebruiker erop te wijzen dat men niet goed heeft gezetenn. Informatie is op te roepen via een label waarbij de actuele situatie is te bekijken, maar ook het dynamisch zitgedrag over de afgelopen periode. Data uitwisseling is mogelijk draadloze verbinding en biedt legio mogelijkheden voor de gebruiker en facilitair manager.

Kenmerken:

  • sensoren in rug en zitting
  • hoeksensor
  • trilmotor
  • draadloze verbinding
  • levensduur batterijen maximaal 7 jaar
  • bedieningslabel

 

Financiering is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Europese Unie, door het ter beschikking stellen van EFRO gelden via uitvoerende instantie GO Oost Nederland. BMA Ergonomics, Windesheim, TU Delft en SallandElectronics hebben nauw samengewerkt bij het SCOOP project, met als eindresultaat een wereldwijd uniek product, namelijk de SmartChair.

© 2011-2018 SallandElectronics